Over Frans Ermens

Ik ben Frans Ermens | Kunstschilder

Ik ben Frans Ermens: kunstenaar, leraar, vader, broer, echtgenoot, buurman, gedreven, creatief, emotioneel, eigenzinnig, spontaan, maar vooral een expressionist op het doek; waar vrije vormen, lijnen en kleuren samenkomen en een weerspiegeling zijn van emoties.

Frans Ermens abstract lyrisch kunstenaar Rijsbergen
“Schilderijen horen niet opgeborgen te zijn in een archief. Ze moeten bekeken worden!”
-Frans Ermens-

Een droom in vervulling

Door de galerij De Vlaamse Schuur te openen is de droom van Frans in vervulling gegaan. Want naast zijn passie schilderen, leert hij ook graag anderen de kunst van het kijken.  “Immers, kunst kijken begint met de kunst van het kijken…”
Jaarlijks houdt Frans meerdere exposities in de Vlaamse Schuur.  Waar zowel zijn eigen werk als die van kunstenaars uit omstreken zijn hier te bewonderen.

Een eigen visie op kunstenaarschap 

Al tijdens de artistieke vorming op de kunstacademie St. Joost in Breda koos Frans bewust zijn eigen weg in het leven met een geheel eigen visie op het kunstenaarschap.

Frans Ermens kunstschilder style

Frans werkt graag in grote productiviteit met verrassend kleurgebruik. Monumentale doeken maken dan ook essentieel deel uit van Frans zijn uitgebreide oeuvre. Kenmerkend in zijn werk is de grote variatie in schildertechnieken en onderwerpkeuze.

Deze veelzijdigheid heeft zijn oorsprong in het feit dat Frans niet werkt vanuit een vastomlijnd idee. Intuïtief schilderend, komen lijnen, kleuren en vormen tot stand waardoor verschillende emoties samengebracht worden op het doek. Ondanks het verrassende kleurgebruik, wat wellicht onderling een strijd lijkt om aandacht, weet Frans steeds de eenheid in zijn schilderijen te behouden.

Een kunstkenner durfde ooit de schilderstijl van Frans te typeren als ”lyrisch expressionisme”.

Frans Ermens Abstracte kunstschilder Rijsbergen Breda
Kunstenaar Frans Ermens Breda Rijsbergen

Scholing

1981 – 1986  Kunstacademie st. Joost – Breda, Nederland
1997 – 2002 Academie voor Schone Kunsten – Arendonk, België

‘De Hoge Gele Noot van Van Gogh’ te bewonderen in het Breda’s Museum.

Awards / Nominaties 

2015 – Nominatie ‘De Hoge Gele Noot van Van Gogh’ 

Uit de 1006 inzendingen is De Hoge Gele Noot van Van Gogh van Frans Ermens  door de vakjury genomineerd. Tezamen met 124 andere schilderijen van unieke kunstenaars was het schilderij van Frans Ermens te bewonderen in het Breda´s Museum.

Interesse in het kopen of huren van mijn werk?

Meest Recente Werk

Series

Frans werkt graag in grote productiviteit met verrassend kleurgebruik. Ondanks het verrassende kleurgebruik, wat wellicht onderling een strijd lijkt om aandacht, weet Frans steeds de eenheid in zijn schilderijen te behouden.

Galerie de Vlaamse Schuur